Come back in time.

Ännu en jobbig kväll med vetskapen om att man har massor man borde göra. Men jag kan inte slita mig ifrån datorn som vanligt.

I förrgår fyllde Cecilia år, och jag hade köpt Muminkex åt henne :) Hon blev massa glad och det var allmänt trevligt.
Sen på mattelektionen säger Malin "men, skulle inte Blindside spela på 44an ikväll..?" och jag höll på att ramla av stolen. Som jag har gnällt om att jag velat se dem igen.
Det visade sig stämma, så vi skolkade ifrån engelskan och jag stressade som en galning för att hinna plugga till grafoprovet dagen därefter. Men det gick, och lite smått anfådda anlände jag och Cecilia till Kafé 44 där vi mötte Malin och hennes kompis som också heter Malin. Efter en stund kom Sanna och hennes storasyster, och seriöst, hennes syster är snygg. Hon måste vara den snyggaste människan på jorden.
Det blev en svettig och vild spelning, som alltid på 44an. Det som är häftigt är att man alltid kommer så nära bandet som spelar, både rent fysiskt och i övrigt.

Det var tredje gången jag såg dem live och jag måste nog säga att de var bättre när jag såg dem i Göteborg i somras. Men de var bra iaf, och ett jätteplus var att de spelade Pitiful. Älskar verkligen den låten och hade hoppats jättemycket på att få höra den :)
Och aaah, de spelade Silence också! Jag kan verkligen inte fatta det ^^ Första gången någonsin de spelade den i Sverige, så det var väldigt speciellt.

Det blev en mycket mysig kväll, skönt att få komma bort och tänka på annat än skolan och hur det är hemma just nu.




Jag har egentligen ett prov att plugga till och ett par saker att leta reda på, men istället sitter jag och äter muminkex och dricker te. Och jag orkar verkligen inte resa mig.
Jag hatar att jag gör saker i sista sekunden och aldrig lär mig till gången därpå. Jag är verkligen så rent jävla korkad ibland.

Slå mig.

17.11.07

Ja i lördags ja.

Åkte ut till Globen för att köa tidigt tidigt, kom väl dit vid runt sju på morgonen och då var vi runt tolv -tretton stycken idioter som satt där och frös med filtar och sovsäckar och skit. Vakterna som byggde kravallstaket skrattade som fan åt oss samtidigt om de skakade på huvudet. Men trevliga var de i alla fall.

Klockan var väl nio när Cecilia kom, och sedan kom Stefan vid halv tio-snåret. Vi lekte lite med en av Stefans kompisar, emo-Gurra. Hade ni sett hans lugg hade ni förstått varför han kallades så ^^
Iaf, han skulle inte ens se Kent, men satt i kön och lekte med folk från typ tio och gick inte förräns precis innan insläppet. Rolig typ.

Trots att vi alla tre delade på fem filtar frös vi som fan. Okej, Stefan frös inte men han är alltid ovanligt varm av sig. När klockan var två någonting var vi inte mer än kanske 40 stycken i kön, och det var jättemysig stämning. Folk samtalade, vakterna kom och kastade godis på oss (som vi sedan kastade på varandra) och det var allmänt trevligt folk.
Cecilia och jag bestämde oss för att gå och köpa mat samt värma oss en stund inne på McDonald's, medan Stefan stannade kvar och vaktade grejerna.Väl inne på Donken råkar vi ut för den skummaste expiditen någonsin. Tidigare på morgonen hade två tjejer i kön varit och köpt kaffe där, och pratat jättemycket om han som stod i kassan. Och jag förstod direkt att det var honom de hade menat.
Alltså, jag skojar inte, jag har aldrig sett en sådan extrem människa i hela mitt liv. Han var så bögig att han inte var bögig, liksom. Hade världens största flickaktiga leende och pratade som en dagisfröken. När det bara var en människa framför oss i kön var det nära att vi var tvunga att byta kö för att jag skrattade så mycket, jag trodde inte att jag skulle kunna behärska mig när det väl var vår tur att beställa.
Menmen, jag lyckades hålla mig i skinnet, men när vi väl kom ut därifrån ramlade jag nästan omkull i skrattkramper. Den människan måste man verkligen se själv för att förstå hur kul han var xD

När klockan var lite mindre än en timme före insläpp kom min mamma förbi och hämtade filtar och överflödiga grejer. Resten av tiden stod vi och dansade som indianer för att inte frysa ihjäl.
Men så, efter tolv timmars köande ute för min del fick vi äntligen komma in. Jag och Cecilia köpte varsin tröja i farten och sedan drog vi alla tre in till arenan snabbt som attan. Näst längst fram hamnade vi, och satt där i lite mer än en timme innan det var dags att ställa sig upp. Då hamnade jag och Cecilia längst fram, Stefan precis bakom oss.
Jag kan nog inte förklara hur hårt mitt hjärta slog at that point.

Och ja, sen började de spela och resten är därmed svårt att beskriva.
Publiken var ovanligt lugn, vi Kentfans vet alltså hur man uppför sig på koncerter ;)
Det som var väldigt synd var att de spelade nästan bara de nya låtarna. Visst, många av dem gjorde sig mycket bättre live än på skiva, och nya skivan är sjukt bra, men.. är inte samma sak som gamla Kent. Det är de låtarna man trots allt vill höra.
Men, de hade sjukt coola effekter i bakgrunden, exempelvis på Berlin så visade de nån slags filmklipp med människor som tuggade fradga och blev galna. Sjukt snygg var det. Och jag fick höra både Saker man ser och Revolt III, vilket var jättemysigt. Sen att Musik non stop inte var speciellt bra live gjorde inte så mycket.
Det var inte den bästa speningen jag varit på, men det var Kent. Det var verkligen Kent.

Det magiska var vid Mannen i den vita hatten. Kanske inte helt oväntat.
När jag hörde introt vek sig mina knän, och jag kunde inte hjälpa det. Jag grät så att det kändes som om jag skulle gå sönder. För, vi var alla en gång små.

Som magi, ett ljus man drunknar i.

Katharsis.

Jag gråter inte.
Jag är inte mållös.
Jag är inte besviken.
Jag är inte tom.
Jag är inte överlycklig.

image113

Jag är bara väldigt renad.

Ännu är det vinter.

image112


Som igår [hjärta] imorgon
när imorgon blir idag.


 
 
Imorgon ska man alltså äntligen få se dem.
Människorna som räddade mitt liv.
Behöver jag säga mer?

Set me free.

Jag är jättetrött och borde plugga till mitt matteprov imorgon, men jag måste skriva om vad jag upplevde igår, innan jag glömmer hur det kändes och innan mitt te hinner bli kallt.

Jo, jag var och såg Jonas, och även om det var helt underbart och jättestort så är det inte det som är viktigast här.
Den riktiga upplevelsen, som förvisso antagligen hade mycket att göra med Jonas show tidigare på kvällen, var min väg tillbaka ifrån stan.



Tåget är nästan helt tomt, sådär som det alltid är sent en vardagskväll.
Det är ett tåg som går lite annorlunda än det jag vanligtvis tar, vilket gör att jag har en lite längre bit att gå ifrån hållplatsen hem till min pappa.
Det var den hållplatsen jag alltid brukade gå av vid när vi alla fyra fortfarande bodde i vårt gamla hus.

Kliver av, möts av kylan som biter sig fast i mina kinder. Nästan lite välkomnande, nästan lite mjukt. Ser att marken är täckt av ett tunnt, tunnt lager oskyldigt vit pudersnö. Kommer på mig själv med att öppna munnen som om jag skulle säga något. Fnyser till och ler.
Börjar gå längs tågspåret, på cykelvägen. Tåget kör om mig och syns inte mer. Blickar tillbaka mot vägen jag brukade gå förut när jag skulle hem, och visst känns det fortfarande konstigt att inte ta den. Visst känns det fortfarande som att jag går åt helt fel håll.
Vänder bort blicken, men kan inte hjälpa att mina tankar följer den där vanliga, riktiga, rätta vägen. Jag tittar bakåt, stannar. Konstaterar att jag nog faktiskt skulle kunna klara att gå tillbaka till det huset ikväll, bara någon var med mig.

Men gatan är öde och det är så det ska vara.
För en gångs skull känns det bra. Not lonely, just alone.

För en sekund känns allting som en solid, pålitlig vägg att luta sig emot. Men nästa andetag förändras det och jag inser att jag är på gränsen till att ramla ihop och börja storgråta på den öde parkeringsplatsen.
Men jag låter bli. Och jag vet inte om jag är förvånad, tacksam, besviken, förvirrad eller rädd.

Jag låter bli, och går vidare. Det som gör ont finns där och kommer alltid göra. Och jag kommer inte alltid vara så stark eller ha sådan tur som nu, jag kommer inte alltid kunna hålla fast konsekvenserna av smärtan.

De flyr ut ibland.

Kommer fram till den större vägen, också den helt öde.
Då inträffar något mycket märkligt.

Utan att tänka går jag rakt ut, till strecken i mitten, och börjar följa dem framåt. iPoden shufflar fram en ovanligt vacker låt (Amos Lee - Black river) och jag drar ner hörlurarna på nacken för att kunna sjunga med.
Och sjunger gör jag. Högt. Utan att tänka. Rakt ut, på ren känsla.

Så, där går jag.
Klockan halv tolv på kvällen, I mitten av en tom väg, under en mörk himmel. I kör med Amos Lee.

Ensam, kall och väldigt tacksam.

AW.



Tittar på bilder ifrån något IRL för jättelänge sedan, och hittar världens sötaste bild på Olivia. Blergh, hon är söt bara själva hon och hela bilden är helt <3
Haha, Sovpiller och Stefan och Henkes ryggar i bakgrunden också ^^

Sick 'n tired.

Hade bara två lektioner idag, men det kändes som närmare tio.
Den andra och sista, mediekommunikation, var hemsk. Fick iofs tillbaka en massa inlämningar, samtliga bedömda med högsta betyg och kommentaren 'strålande'. Men jag vet inte, jag tog det konstigt nog med en axelryckning, blev inte så upplyft som jag borde ha blivit och det oroar mig.

Gamla men ännu obehagliga faktum börjar krypa sig närmre.
Panikångesten, sömnlösheten. Min kollaps, som jag inte sett så allvarligt på förräns nu senare, när det faktiskt går upp för mig att det kanske säger en hel del att jag hamnade på den platsen jag avskyr mest i hela världen - sjukhuset.

Allt det där.
Det har känts så långt borta så länge nu.

Men idag kände jag den där tröttheten igen.
 
 


Jag hatar att jag inte har något val och jag hatar att jag mår dåligt vad jag än gör och hur mycket jag än försöker.

Save us all, tell me life is beautiful.

Har varit jätterastlös hela dagen, det känns som om det är en myrstack belägen i min mage och jag har knäcker fingrarna konstant.
Hm, det blev nog en kaffe för mycket idag.

Eller så var det bara det att jag inte hade femtusen saker jag var tvungen att göra nu när vi hade temadag.
Typ, jag blir stressad av att jag inte är stressad för att jag vant mig att vara stressad.

Men yey vad bra man är på att förklara \o/

I alla fall, stack ut och sprang då jag trodde att jag skulle bli lungare efter det men icke. Hjälpte nog lite men jag är fortfarande helhajpad.
Så nu sitter jag och lyssnar på Keane i ett desperat försök till att lugna ner mig.

Keane är bra.
Keane är väldigt bra.



Hm, just det. Temadag.
Vi har haft en massa seminarier och skit hela dagen, om droger/alkohol/rökning/rattfylleri. Väldigt intressant faktiskt, en av de bättre temadagarna jag haft.
Bland annat så var där en mamma som berättade hur hennes elvaåriga dotter blev ihjälkörd av en rattfyllerist, oerhört gripande historia. Att hon ens orkar berätta om det är så sjukt beundransvärt.

De visade också någon film om folk som kört ihjäl sina kompisar.
Tänk, leva med något sånt för resten av sitt liv. På grund av en enda fylla som gick lite snett. En enda. Det är helt sjukt egentligen.

Jaja.

Ska nog gå och lägga mig nu och lite sånt.








Ah, festivalskabb <3

Evening glory.



Och så släcker dom ner alla gator, alla hus
och när staden ligger tom inser du
att det är så ditt liv ser ut,
och allting är som förut.

Och gamla minnen är som flagorna som yr.

Sitter i skolan, har håltimme på spanskan. Väntar på att Cecilia och Therese ska avsluta sin franskalektion så att vi kan göra klart vårt grupparbete i engelska.

Jag mår nog rättså förjävligt. Lyssnade på Crosses med José González nyss, brukar alltid hoppa över den när jag har iPoden på shuffle men idag satte jag den på repeat och bara stirrade.
Det var så längesen jag lyssnade på den låten. Jag har aktat mig för den för jag vet hur stark den är, hur mycket jag minns när jag hör den.

Allting slår och slår och slår mot mig, slår och slår och slår omkull mig.
Det enda jag har nu är minnen och de är vassa.
Långsamt bryter de ner mig och jag kan inte andas.

Vädret som är nu påminner mig så.
Röran i mina rum, mina saker fortfarande kvar i sina respektive flyttkartonger. Det får mig att längta så.

Jag kan inte plocka upp dem.
Jag kan inte ens försöka längre, för det är ingen idé.

Jag har inget hem och jag har insett det nu.

Åh den här sorgen.
Den kommer inte försvinna, bara om jag kommer härifrån kan den åtminstonde dämpas. Ingen kan slå sönder den för den är jag nu.

I've got your hey oh.

Sov rättså oroligt inatt, vaknade sur och purken vid strax efter sju.

Drar en suck och inser att jag inte kommer kunna somna om.
Vänder mig ifrån väggen för att kasta en blick på klockan på skrivbordet, slås istället av hur ljust det är ute. Lyfter blicken för att titta ut genom fönstret och drar riktigt djupt efter andan.

Snö.





Och idag är det två veckor kvar till Kent.